3 debielen - Reisverslag uit Amsterdam, Nederland van Ronald Pijkeren - WaarBenJij.nu 3 debielen - Reisverslag uit Amsterdam, Nederland van Ronald Pijkeren - WaarBenJij.nu

3 debielen

Door: Ronald

Blijf op de hoogte en volg Ronald

12 Augustus 2004 | Nederland, Amsterdam

Zoals gezegd, terug naar Bangkok om daar 2 idioten op te gaan halen: Trekkie en Tinus. Eerst een paar dagen in Bangkok. Lekker sjoppen met de dames: hele dagen over markten en in shoppingmalls ronddwalen. Ontelbaar aantal t-shirts en sandalen passen en dan vervolgens met weet ik heel veel tassen met spul op de hotelkamer aankomen om tot de ontdekking te komen dat de helft van het spul de verkeerde maat was en dat er van de nieuwe Diesel spijkerbroek van 12 Eurootjes van Tinus spontaan twee knopen afvlogen! Ik heb me de ballen uit de broek gelachen. Vervolgens met een slok teveel op(Thaise rum, SamSong, is echt duivelsspul)naar Patpong (markt en straat met barretjes met dansende dames). Trekkie moest naar de wc dus wij met z'n 2-en zo'n bar in (Tinus was aan het onderhandelen over een van zijn 32 gekochte Oakley zonnebrillen). Ik zat daar dus in mijn eentje te wachten en voor ik het wist zaten er een stuk of 5 Thaise dames (ik hoop dat het dames waren) aan me en om me heen. Ik ben met mijn dronken kop maar snel naar buiten gerend voordat ik weet ik veel hoeveel eurootjes lichter was. Na Bangkok heb ik ze meegenomen naar Perhenthian Island waar ik een week als Divemaster/gids heb gefungeerd. We hebben daar dus veel gedoken en veel gezien (erg veel blacktip reefsharks). Daarna ben ik nog 2 dagen gebleven om ze bij de duikschool uit de brand te helpen (hadden een zieke divemaster). Verveolgens heb ik Trekkie en Tinus weer ontmoet op Borneo, Semporna om precies te zijn. Als verjaardagscadeau heb ik van hun namelijk een aantal vliegtickets binnen Maleisie gekregen (je vliegt daar met Air Asia voor een drol alle kanten op) waarvoor ik ze nog steeds meer dan heel erg dankbaar ben. Hier zijn we een paar dagen wezen duiken op Sipadan en Mabul:in de duikwereld bekend als een top 10 duikspot. We sliepen op paalbungalows boven de zee, was echt een paradijs. Het duiken was echt super: heel veel geweldig macro leven (supermooie kleuren) en geweldige mogelijkheid om haaien te bekijken. Tijdens 1 duik hebben Tinus en ik onze maximumdiepte ooit verlegd naar 40 meter (Trekkie kon helaas niet want die had zijn camera mee), wel een gek idee dat er zo'n grote waterkolom boven je zit. Tijdens deze duik hebben we ook de dolle 10 minuten gehad. We wisten niet waar we moesten kijken: overal haaien,we hebben tientallen whitetipreefsharks gezien (varierend van 1m tot rond 2m in lengte), rond de 10 greyreefsharks, een Hammerheadshark, tonijnen van wel 2 meter, barracuda's overal, scholen met batfish en humpheadparrotfish en weet ik veel wat nog meer. Was echt een superduik. Verder waren de andere duiken ook echt geweldig. Tijdens elke duik op Sipadan haaien, school jackfish van duizendweetikveelhoeveel en noem maar op. Zeer geslaagd. Vervolgens weer terug naar Bangkok om nog wat in Thailand rond te gaan kijken. We waren van plan om naar de oude hoofdstad Ayuddya te gaan en om naar Kanchanburi (River Kwai brug en watervallen) te gaan maar we zijn uiteindelijk geeindigd in het zwembad op het dak van guesthouse D&D Inn en we hebben de geneugten van een pingpongballen show zonder pingpongballen mogen meemaken (geen details hier, mail maar!!!). Na nog een middag sjoppen zijn Tinus en Trekkie(met weet ik hoeveel kilo aan Thailand-rommel in hun rugzakken)weer vertrokken en ik ben nu in Cambodja om Saskia wat te helpen met haar project en om het mystieke Angkor nog maar eens te ervaren.