Ik leef nog! - Reisverslag uit Kuala Lumpur, Maleisië van Ronald Pijkeren - WaarBenJij.nu Ik leef nog! - Reisverslag uit Kuala Lumpur, Maleisië van Ronald Pijkeren - WaarBenJij.nu

Ik leef nog!

Door: Ronald

Blijf op de hoogte en volg Ronald

31 Mei 2004 | Maleisië, Kuala Lumpur

Selamat Datang, ik leef nog! Even een korte update want het internet sucks hiero! Zit al vanaf 1 mei in Maleisie, Perhenthian Islands om precies te zijn. Is een erg relaxed eiland: bestaat uit 1 strand met daarachter wat jungle en een paar duikshops en wat guesthouses, meer niet. Kan ook mijn paar woordjes Indonesich weer een beetje testen. Ben nu zo'n 4 weken met mijn divemaster cursus bezig en dat gaat erg goed. Heb de meeste testen al achter de rug. Moet nu nog een paar keer een instructeur assisteren tijdens een open water opleiding (eerste duikbrevet) en wat andere opleidingen en een paar keer gidsen en dan zit het erop! Is echt heel leuk om te doen omdat je eigenlijk een soort stage loopt in de duikshop (www.coralskydivers.com). Dat betekent dat je de vloer veegt, flessen sjouwt, klanten inschrijft voor cursussen, klanten over de duiksites verteld etc. Heerlijk, de hele dag in mijn fisherman's broekie (in plaats van een pak met stropdas!!). Overigens ben ik bij een stel malloten beland. Ze stoken hier hun eigen drank (ze maken zelfs van cola alcohol), maken hun eigen wijn (van weet ik veel wat alemaal), rennen rond in roze strings (a la Partyboy van Jackass) en de eigenaar is een Franstalige Zwitser die de hele dag loopt te vloeken: fucking shit, wanker, bugger etc. en dat allemaal met een Frans accent. Een beetje een Jacques Cousteau (met staart). Zeer vermakelijk. Voor de ex-Stingers onder jullie: dat gevoel heb ik weer helemaal terug hier!!!

Hoop dat het met jullie ook allemaal goed gaat waar je ook bent en wat je ook doet!

• 31 Mei 2004 - 18:33

Dn Tjoek:

hé duikelaar!
    klinkt goed allemaal, zuwwe ruilen? Viel spaß mit dein kursus!
    Nimweegse grüße und biß bald!

• 01 Juni 2004 - 17:15

Broens:

He Jacques, eindelijk weer boven water?? Goed te horen dat alles goed gaat.

• 03 Juni 2004 - 23:06

Fer:

zit je haar leuk op je pas foto je lijkt steeds meer op een turk hahaha
    ga niet zege hoop dat het goed gaat met volgens mij kunne we dat wel raden have fun en succes met je curcus gr fer

• 23 Juni 2004 - 00:18

JOCHEM:

he he hee !!!
    ik lees het al je heb het iedergeval wel naar je zin ..
    Hoelang blijf je nog in maleisie???? kom dan even een x hier naar surfers paradise UA, hier hebben ze ook duikcentra's...
    groetjes Jochem
    mijn page is: www.jayjay.whereareyou.net

• 07 November 2004 - 11:03

Anna:

Hoi Ronnie, ik ken je niet, kom hier via de site waarbenjijnu, ik ben ook op Kecil geweest en als ik die foto's van jou zie kreeg ik verschrikkelijke heimwee! Wat is het daar fantastisch. Overdag duiken, snorkelen en relaxen, s'avonds eten op het strand. Veel plezier nog daar! x Anna

• 13 Februari 2006 - 10:49

Lin:

Hoi ronnie,
    ik ken je niet maar kom via via op je site. Ik heb een vraagje: coral sky divers is dat van een nederlandse eigenaar? Ik ga in juli naar kecil en wil daar mn padi halen, kun je me misschien nog handige tips geven?

alvast bedankt!
    groetjes Lin.